Ινστιτούτο Συστημικής προσέγγισης & Οικογενειακής θεραπείας

Ο χώρος των συστημικών οικογενειακών θεραπειών χαρακτηρίζεται από τη συνύπαρξη  διαφορετικών θεωρητικών και κλινικών ρευμάτων τα οποία εμπλουτίζονται αμοιβαία.

Έχοντας ως σκεπτικό ότι μπορούμε να έχουμε πολλαπλά βλέμματα σε ένα κόσμο που κανένας δεν ‘κατέχει’, θελήσαμε να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο το οποίο θα ευνοούσε τις ανταλλαγές με συστημικούς θεραπευτές από άλλες χώρες της Ευρώπης …και ίσως όχι μόνο… 

Έτσι γεννήθηκε ένας κύκλος εκπαιδευτικών συναντήσεων με προσκεκλημένους συστημικούς θεραπευτές με άξονα ‘Συστημική Θεραπεία : θεωρίες και πράξεις’.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων αυτών συνάδελφοι από το χώρο της συστημικής, οι οποίοι έχουν ανανεώσει και εμπλουτίσει τη συστημική προσέγγιση με τις καινοτομίες τους, έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν μαζί μας τις θωρητικο-κλινικές τους σκέψεις και τον τρόπο δουλειάς τους με άτομα, ζευγάρια, οικογένειες ή ομάδες.

Οι ημερίδες αυτές απευθύνονται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, κοινωνικής εργασίας, εκπαίδευσης  ή και σε άλλους επαγγελματίες που ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο θέμα.

Έχουν ως στόχο να συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινής πρακτικής των επαγγελματιών, έχουν χαρακτήρα βιωματικό και δεν εξαντλούνται στην ανάλυση ενός θέματος σε θεωρητικό επίπεδο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΗΜΕΡΙΔΕΣ

  • Η ανάδυση του συναισθήματος του θεραπευτή ως ΣΥΝ στη θεραπευτική διαδρομή
  • Συστημική προσέγγιση και Ιδρύματα: Μια διαφορετική ανάγνωση της καθημερινότητας των Ιδρυμάτων
  • Βία στο άτομο, στην οικογένεια, στην κοινωνία
  • Αναπηρία και Οικογένεια
  • Συναντήσεις, Συγκινήσεις, Συνηχήσεις
  • Νέα εποχή, νέα διλήμματα : πώς αλλάζει η συστημική θεραπεία ; 

Η αντιγραφή απαγορεύεται !