Ινστιτούτο Συστημικής προσέγγισης & Οικογενειακής θεραπείας

diamesolavisiΈνα διαζύγιο μπορεί να οδηγήσει σε μια δύσκολη δίκη. Αυτό συνεπάγεται συχνά σημαντική συναισθηματική φόρτιση αλλά και την μείωση των δυνατοτήτων για μια σχέση διάρκειας ανάμεσα στους πρώην συντρόφους.

Το όφελος που έχουν τα παιδιά όταν οι γονείς συνεργάζονται και εφευρίσκουν ειδικές λύσεις δύσκολα μπορεί να κατοχυρωθεί σε αυτό το πλαίσιο.

Η διαδικασία της διαμεσολάβησης επιδιώκει να προσφέρει στους ενδιαφερόμενους την ευκαιρία μιας ανταλλαγής με επίκεντρο

  • τις συζυγικές και γονικές θέσεις των συντρόφων
  • την αναζήτηση ενδεχόμενων αλλαγών όσον αφορά στους τρόπους αλληλεπίδρασης ανάμεσα στους ενήλικες ή ανάμεσα στους ενήλικες και τα παιδιά.

Η οικογενειακή διαμεσολάβηση αποσκοπεί στο να αποφύγουν οι γονείς να επαφίενται στους δικαστικούς μηχανισμούς και να κεντρίσει έτσι τις δημιουργικές ικανότητες των γονιών.

Η οικογενειακή διαμεσολάβηση όπως την εννοούμε δεν είναι ένα προϊόν αξιολόγησης. Δεν επιδιώκει να εκτιμήσει τις αντίστοιχες ικανότητες των ενδιαφερόμενων προσώπων.

Η οικογενειακή διαμεσολάβηση έχει ως σκοπό να θέσει το πρόβλημα μέσα σε ένα πλαίσιο σχέσεων : να προσπαθήσει να αποσαφηνίσει τη δυναμική, να επαναπροσδιορίσει τη σύγκρουση και να ευνοήσει ένα παιχνίδι σχέσεων όπου όλοι οι πρωταγωνιστές θα βγουν κερδισμένοι.

Απευθύνεται σε Ζευγάρια που αντιμετωπίζουν

Ένα ΧΩΡΙΣΜΟ ή ένα ΔΙΑΖΥΓΙΟ

Πριν, Κατά τη διάρκεια ή Μετά τη νομική διαδικασία

Η Οικογενειακή Διαμεσολάβηση προσφέρει στους ενδιαφερόμενους τη δυνατότητα

  • Να ξαναρχίσουν ένα διάλογο
  • Να παραμείνουν γονείς παρά και πέρα από το χωρισμό
  • Να βρουν μαζί τις λύσεις για τη νέα οργάνωση της οικογένειας

Η αντιγραφή απαγορεύεται !