Ινστιτούτο Συστημικής προσέγγισης & Οικογενειακής θεραπείας

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι εκπαιδευόμενοι και οι απόφοιτοι του Ινστιτούτου επωφελήθηκαν από την παρουσίαση και εφαρμογή καινοτόμων συστημικών τρόπων δουλειάς  συναδέλφων της διευρυμένης συστημικής κοινότητας. 

Κατά τη διάρκεια αυτής της εκπαιδευτικής συνάντησης, ο ψυχίατρος Αlain Chabert, Γάλλος συστημικός οικογενειακός θεραπευτής, εκπαιδευτής, επόπτης, υπεύθυνος του ESA EcoSystèmeAssociation, αφιέρωσε την παρέμβασή του στη συστημική ‘κοσμημένη επιγραφή’ που αποτελεί ένα εργαλείο διερεύνησης της οικογενειακής ταυτότητας…και όχι μόνο! Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν, να οικειοποιηθούν το εργαλείο που δημιούργησε ο προσκεκλημένος μας  και να κατασκευάσουν συστημικές ‘κοσμημένες επιγραφές’ που αφορούσαν στα ποικίλα συστήματα στα οποία παρεμβαίνουν: οικογένειες, ζευγάρια, οργανισμούς.  

Αξίζει όμως να σταθώ σε αυτό που αναφέρθηκε από τους ίδιους τους συμμετέχοντες ως το πιο σημαντικό ‘δώρο’ αυτής της ημέρας : η συνάντησή τους με τον ίδιο τον προσκεκλημένο που τους εντυπωσίασε με την απλότητα, την αμεσότητα, την ζεστασιά και την ‘ισότιμη’ σχέση που δημιούργησε μαζί τους…  
Αlain, σε ευχαριστούμε !

Η αντιγραφή απαγορεύεται !