Ινστιτούτο Συστημικής προσέγγισης & Οικογενειακής θεραπείας


Ας τιμήσουμε τις απόφοιτες που ύφαναν ‘Το Συστημικό Ένδυμα’ …
10 χρόνια πέρασαν από τη στιγμή που ξεκινούσα το ταξίδι μου στα Συστημικά μονοπάτια. Μέχρι τότε είχα τις βασικές γνώσεις, αλλά ένιωθα «στο κενό», χωρίς μια πυξίδα που θα με κατευθύνει, που θα μου δείχνει τα σημεία μιας ομάδας, μιας οικογένειας, ενός ατόμου. Αν θα παρομοίαζα τη Συστημική με ένα ένδυμα θα ήταν σίγουρα ένα αέρινο, καλοκαιρινό, λουλουδάτο φόρεμα! Αέρινο γιατί μου έδωσε την πνοή που έψαχνα, με απελευθέρωσε, με έκανε να είμαι πιο ανοιχτή τόσο στις επαγγελματικές, όσο και στις προσωπικές μου σχέσεις. Καλοκαιρινό γιατί λειτούργησε ως ένας λαμπερός ήλιος, με φώτισε, μου έδωσε τη δύναμη και την ενέργεια που χρειαζόμουν. Λουλουδάτο γιατί μου έμαθε να χρησιμοποιώ όλες τις αισθήσεις μου στην επαφή μου με τους ανθρώπους, όπως όταν μυρίζεις ένα όμορφο λουλούδι!

Ευχαριστώ πολύ τη Συστημική γενικότερα που με επηρέασε βαθιά ως άνθρωπο, τις συναδέλφους «συμφοιτήτριες» που «μεγαλώσαμε» παρέα και μοιραστήκαμε τόσα και τόσα και φυσικά, ευχαριστώ ιδιαίτερα την εκπαιδεύτρια και επόπτριά μας Έλενα Καρκαζή για τις κατευθύνσεις, την έμπνευση και τα συστημικά «παράθυρα» που μας ανοίγει!

Καλή και δημιουργική συνέχεια στο Ινστιτούτο και σε όλους μας!

Πετρίνα Μαργαριτίδου

Η γνωριμία μου με τη Συστημική ήρθε τυχαία με σκοπό την επαγγελματική μου βελτίωση στο δημόσιο τομέα. Ξεκίνησε για ένα χρόνο και μπήκαμε αισίως στον 10ο, αρχικά ως τετραετής εκπαίδευση και στη συνέχεια ως εποπτεία και αδιάλειπτα ως τρόπος ζωής και θέασης του κόσμου. Κατά τη διάρκεια αυτή έγινα μητέρα δυο φορές και είναι βέβαιο ότι οι δυο μου γιοί εκτιμούν την Συστημική που με ‘ωρίμασε’ ως μητέρα.

Πρόκειται για μια καταπληκτική επένδυση χρόνου και χρήματος -value for money-, καθώς με επένδυσε με ένα αδιάβροχο που με προστατεύει από τις θύελλες και τις μπόρες που ξεσπούν γύρω μου στην εργασία, αλλά και στις σχέσεις μου.

Ευχαριστώ πολύ τη Συστημική μας ομάδα με επικεφαλής την Έλενα και εύχομαι χρόνια πολλά και δημιουργικά στο Ινστιτούτο!

Ελένη Χατζηβασιλείου

 

Αν η συστημική φοριόταν, θα ήταν παπούτσια. Παπούτσια τα οποία θα ήταν άνετα, στο σωστό νούμερο των ποδιών. Θα υπήρχε  όριο, χωρίς όμως να με περιορίζει.  Θα ήταν φτιαγμένα από μαλακό, εύκαμπτο δέρμα, που προσαρμόζεται σε κάθε πόδι και παίρνει τη φόρμα του. Θα μου έδιναν ευελιξία. Τα παπούτσια αυτά θα μπορούσαν  να  βρέχονται, αλλά θα ήταν αδιάβροχα, δεν θα περνούσε το νερό από μέσα. Θα μου παρείχαν προστασία. Ο πάτος του παπουτσιών θα ήταν από συμπαγές υλικό. Θα μου εξασφάλιζαν σταθερότητα. 

Με αυτά τα παπούτσια περπάτησα και περπατώ το μονοπάτι της συστημικής τα τελευταία 10 χρόνια χάρη στην Έλενα και στην ομάδα μου.

Μαίρη Ελευθερίου

 

 

 

 

Η αντιγραφή απαγορεύεται !