Ινστιτούτο Συστημικής προσέγγισης & Οικογενειακής θεραπείας

Μια όμορφη και μεστή συν-εύρεση ‘ζέστανε’ τη χθεσινή μας μέρα …παρόλο που αφετηρία ήταν η απόσταση ως συνθήκη της διαδικτυακής/τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους χρήστες των υπηρεσιών μας κατά την διάρκεια της πανδημίας. Συνάδελφοι ψυχικής υγείας, κοινωνικής εργασίας που πρόσφεραν συμβουλευτική, θεραπεία, υποστήριξη τόσο σε φορείς (προσφυγικό πεδίο, σχολεία, συμβουλευτικά κέντρα γυναικών, δικαστικές υπηρεσίες, κέντρα ψυχικής υγείας, συμβουλευτικές δομές πανεπιστημίων, δομές υποστήριξης ευάλωτων ομάδων, δομές υγείας) όσο και σε ιδιωτικούς χώρους μοιράστηκαν τις σκέψεις και τα ερωτήματά τους.

Έναυσμα, τα διλήμματα και διακυβεύματα της διαδικτυακής εποχής στις καθημερινές συστημικές πρακτικές μας που διαπραγματεύτηκαν οι ομιλήτριες Έλενα Καρκαζή, Ελένη Περράκη, Λάρα Σουές, Βασιλική Σταμάτη, Μαριάννα Τριανταφύλλου όπως και ο προσκεκλημένος μας από την Αυστραλία Moshe Lang (συνέντευξη με τον Νίκο Μαραντίδη).

 

Στη συνάντηση αυτή συνομίλησαν και τα σώματα μέσα από το δρώμενο της ομάδας Θέατρο Τ, ένα διαφορετικό έναυσμα συζήτησης για τη μη λεκτική επικοινωνία ανάμεσα στους καλλιτέχνες και τους παρευρισκόμενους/ες στην συνάντηση.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις ομιλήτριες, ομιλητές, στον κ. Αλέξανδρο Μιχαήλ και τις μαθήτριες του εργαστηρίου υποκριτικής του θεάτρου Τ, στον υπέροχο χώρο της Αίγλης που μας φιλοξένησε, και σε όλους/ες που συμμετείχαν δίνοντας μας την χαρά της αντάμωσης και ανταλλαγής !

Οι ομιλίες θα αναρτηθούν σύντομα στον ιστότοπο του Ινστιτούτου.

Η αντιγραφή απαγορεύεται !