Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στη Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Sheffield (MSc Psychology and Counseling, University of Sheffield). Ειδικεύτηκε και πιστοποιήθηκε στην Γνωστική-Αναλυτική Ψυχοθεραπεία με μονοετείς σπουδές στο Ιατρικό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο και 160 ώρες εποπτευόμενων συνεδριών. Ειδικεύτηκε και πιστοποιήθηκε στη Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Συστημικής Προσέγγισης και Οικογενειακής Θεραπείας. 

Είναι μέλος της EFTA από το 2020. Έχει εργαστεί στην Ε.Π.Α.Θ (Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης) και σε σχολεία διαπολιτισμικής εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια της πρακτικής της άσκησης. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός και σχολική ψυχολόγος στο ιδιωτικό σχολείο Φίλιππος- Αλέξανδρος από το 2002 ως το 2004. Από το 2003 ως το 2012 συνεργάστηκε με ενημερωτικές εκπομπές του TV MAKEDONIA και από το 2012 ως το 2015 αρθρογραφούσε για το μηνιαίο περιοδικό CLOSE UP. Τα άρθρα της φιλοξενούνται στο sharewithlarasoues.gr. 

Έχει οργανώσει πληθώρα ομιλιών με ψυχοθεραπευτική θεματολογία και εξειδικευμένα costume made workshops για γονείς, σχολεία, συλλόγους, δήμους, οργανισμούς και επιχειρήσεις. Η θεματολογία περιλαμβάνει την εταιρική κουλτούρα, την εταιρική ταυτότητα, τη δυναμική της ομάδας, την κρίση της πανδημίας, την ισότητα, το διαδίκτυο, τον σχολικό εκφοβισμό, τη δυναμική της οικογένειας, τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, τις αδελφικές σχέσεις, την εφηβική ηλικία, την ισορροπημένη διατροφή, την κακοποίηση κ.α. Εργάζεται από το 2003 σε ιδιωτικό γραφείο στην Παύλου Μελά 26, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

Η Λάρα Σουές έχει ελληνική και ιορδανική καταγωγή.