Ινστιτούτο Συστημικής προσέγγισης & Οικογενειακής θεραπείας

Η Μony Elkaim, εγκαινίασε τον κύκλο εκπαιδευτικών Ημερίδων ‘Συστημική Θεραπεία : θεωρίες και πράξεις’ . Η παρέμβαση του είχε ως θέμα ‘Η ανάδυση του συναισθήματος του θεραπευτή ως ΣΥΝ στη θεραπευτική διαδρομή’.

Ο Μony Elkaim είναι νευροψυχίατρος, Διευθυντής του Ινστιτούτου Μελετών της Οικογένειας και των Ανθρώπινων Συστημάτων στις Βρυξέλλες. Είναι Επίτιμος Καθηγητής στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών και Yπεύθυνος του τμήματος ζεύγους και οικογένειας στον Ψυχιατρικό Τομέα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Erasme. Iδρυτής και Πρόεδρος της Ευρωπαικής Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας (EFTA) για 11 χρόνια, είναι από το 2001 Πρόεδρος του Επιμελητηρίου των Εκπαιδευτικών Ινστιτούτων στην Ευρώπη (EFTA-ΤΙC).

Υπήρξε Πρόεδρος της Ευρωπαικής Ένωσης Ψυχοθεραπευτών (ΕΑΡ) και από το 2009 είναι Επίτιμος Πρόεδρος. Είναι ‘Approved Supervisor under the Founders Track’ της Αμερικάνικης Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας (AFTA). Διευθύνει στο Παρίσι, τη συλλογή ‘Couleur Psy’, εκδόσεις Seuil, και στις Βρυξέλλες το περιοδικό Cahiers critiques de therapie familial et des paratiques de reseaux. Από το ευρύ συγγραφικό του έργο έχει μεταφραστεί στα ελληνικά το βιβλίο ‘Αν μ’αγαπάς μη μ’αγαπάς’.

Η αντιγραφή απαγορεύεται !