Ινστιτούτο Συστημικής προσέγγισης & Οικογενειακής θεραπείας

O Μαραντίδης Νικόλαος, είναι κοινωνικός λειτουργός (ΑΤΕΙ Ηρακλείου, Κρήτης). Εκπαιδεύτηκε στη Συστημική Ψυχοθεραπεία, στο Ινστιτούτο Συστημικής προσέγγισης & Οικογενειακής θεραπείας στη Θεσσαλονίκη. Παρακολούθησε ετήσια σεμινάρια με θέμα την ψυχολογική αξιολόγηση και την οικογενειακή θεραπεία, καθώς και την δυναμική της ομάδας και το ψυχόδραμα. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας (EFTA).

Συμμετείχε στην Ομάδα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης του Ελληνικού Στρατού. Εργάστηκε εθελοντικά στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης απασχολώντας δημιουργικά εφήβους με νέα τεχνολογικά μέσα. 

Από το 2015 συνεργάστηκε με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Δυτικού τομέα Θεσσαλονίκης, όπου και μέχρι σήμερα, είναι εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης – συστημικός θεραπευτής, αλλά και εκπαιδευτής στο ετήσιο συστημικό σεμινάριο του ΚΨΥ. 

Ταυτόχρονα, εργάζεται ιδιωτικά (inhometherapy.gr) ως θεραπευτής με άτομα, ζευγάρια και οικογένειες, που για προσωπικούς λόγους δεν επιθυμούν να μετακινηθούν από τον χώρο τους.

Η αντιγραφή απαγορεύεται !