Ινστιτούτο Συστημικής προσέγγισης & Οικογενειακής θεραπείας

Σερέτη Κυπαρισσούλα, είναι κοινωνική λειτουργός (Diploma of Youth Work, R.M.I.T. Melbourne, Australia). Μετεκπαιδεύθηκε στη Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία στο Συστημικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και στο Bouverie Centre Victorias Family Institute, Melbourne. 

Έχει εργαστεί στην Μελβούρνη σε διάφορα Ιδρύματα και φορείς Κοινωνικής Πρόνοιας με ευπαθείς ομάδες. Από το 1993 εως 1996 εργάστηκε για το Δήμο Θεσσαλονίκης, (Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και αποκατάστασης για ΑμΕΑ, σε προγράμματα στήριξης για κακοποιημένες γυναίκες και γυναίκες που βρίσκονται σε κοινωνικό αποκλεισμό, σε προγράμματα κοινωνικής επανένταξης αποφυλακισμένων ατόμων) καθώς και στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης με ανήλικους παραβάτες (RΟΜΑ). 

Από το 1999 εργάζεται στον ΟΑΕΔ – Γραφείο Εργασίας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων- όπου παρέχει ατομική και ομαδική συστημική συμβουλευτική και υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού. Υλοποιεί εργαστήρια ανέργων για τεχνικές εύρεσης εργασίας, ομάδες εργασιακής και κοινωνικής επανένταξης φυλακισμένων ατόμων σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ- ‘ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ’ πρόγραμμα απεξάρτησης αποφυλακισμένων ατόμων και διάφορες άλλες δραστηριότητες. 

Από το 2012 εως 2016 συμμετέχει στο Δ.Σ. του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, Τοπικό Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας ως ταμίας και Αντιπρόεδρος. Είναι μέλος της Συστημικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδας (ΣΕΒΕ).

Η αντιγραφή απαγορεύεται !