Ινστιτούτο Συστημικής προσέγγισης & Οικογενειακής θεραπείας

Η Βασιλική Σταμάτη είναι απόφοιτη του τμήματος ψυχολογίας του ΑΠΘ και μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων. Έχει ολοκληρώσει την τετραετή εκπαίδευσή στη Συστημική Προσέγγιση και την Οικογενειακή Θεραπεία στο Ινστιτούτο Συστημικής Προσέγγισης και Οικογενειακής Θεραπείας, και είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας (European Family Therapy Association). 

Έχει κάνει επιπλέον διετή εκπαίδευση στα μεταμοντέρνα μοντέλα ψυχοθεραπείας της αφηγηματικής, της διαλογικής και της εστιασμένης στη λύση θεραπείας στο κέντρο Bienestar.

Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος με δημόσια σχολεία της Περιφέρειας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας, την International Medical Corps και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. Ακόμα, έχει προσφέρει υπηρεσίες εποπτείας και ομαδικής υποστήριξης εργαζομένων στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και στο Danish Refugee Council. 

Στο παρελθόν, για δύο χρόνια έχει προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της ως ψυχολόγος στην Θεραπευτική Κοινότητα και το Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης του ΚΕΘΕΑ Ιθάκη, και για ένα χρόνο στο Ειδικό Δημοτικό Άρτας. Από το 2018, εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος με άτομα, οικογένειες και ζευγάρια στο γραφείο της στη Θεσσαλονίκη (psychology-thessaloniki.gr )

Η αντιγραφή απαγορεύεται !